Imena ljudi su poredjani po abecednom redu i na listi se trenutno nalazi preko 90 imena . . Lista nije konacna . . .

 

Tokom 1950-ih i 1960-ih

Horvat Eugen - Slovenac : Svirao je lepo violinu i tokom tih godina zajedno sa ostalim muzicarima tog vremena, veoma cesto na druzenjima i zabavama uveseljavao drustvo. Vrlo simpatican i dobrocudan covek sirokog osmeha.

Obradovic Dragan - Pekar ( pokojni ) : Po mnogima, cika Dragan Pekar je bio istinska legenda u naselju svojevremeno, jer je bio veom dobrocudan covek, stravstveni pecaros i nadasve veoma je voleo decu u naselju i sa njima provodio dosta vremena. Bio je onizak, bele kose i sa belim brkovima, vrlo simpatican i uvek raspolozen za caskanje. Omiljen medju svima, a takodje je bio i stravstveni pecaros.

Petkovic Mirko ( pokojni ) : Radio dugi niz godina u naselju i kao krojac sa suprugom Ru- zom. Svirao je i gitaru i zajedno sa ostalim muzicarima tog vremena zabavljao drustvo na raznim sedeljkama i zabavama. Nizak i vrlo simpatican covek.

Petrovic Obrad i Mosa : Rodjena Braca koji su tokom 60-ih bili vrlo nestasni mladi momci u naselju. Impulsivni i dinamicni u to vreme. Kasnije vrlo duhoviti i zabavnjaci u drustvu. Obojica i danas zive u naselju kao penzioneri.

Sevarika Nedeljko - Seva : Tih godina je kao mladic bio prilicno temperamentan, bekrija i voleo je igranje karata. Vrlo visok, korpulentan i snazan, kasnije od 70-ih je radio dugi niz godina kao vozac autobusa GSP-a. Bio je uvek covek drustva i druzenja uz casicu-dve.

Sijak Lazar - Aca ( pokojni ) : Svirao je harmoniku i tokom tih godina zajedno sa ostalim muzicarima tog vremena, veoma cesto na druzenjima i zabavama uveseljavao drustvo. Bio je veom fin i tih covek, omiljen od strane svojih sugradjana dugi niz godina. Svojevremeno je igrao veoma dobro i fudbal i bio sportski nastrojen. Takodje je kasnije bio stravstveni lovac sa popularnm psom Lesikom.

Tokom 1970-ih i 1980-ih i kasnije

Andjelkovic Bokica : Tih 70-ih i 80-ih bio je cesto predmet razgovora, jer je bio vrlo specifican po ponasanju, pa i izgledu. Imao je naucnicku facu, bio vrlo intiligentan i do dana danasnjeg je ostala nepoznanica da li je lekar ili pravnik . . ili nesta trece. Vrlo, vrlo tih.

Andjelkovic Racko : Bivsi neposredni ‘operativac’ Doma Kulture cuvene ekipe iz 70-ih i 80-ih. Istakao se po pedagoskoj strogosti u odrzavanju reda u istom. Svojim angazovanjem dao je veliki doprinos radu Doma Kulture i bezbednosti u njemu u tom periodu. Vrlo strog, onizeg rasta i nabijen. Takodje je igrao dobro fudbal i odbojku u naselju.

Arsekic . . .+ . . . + Mileta : Braca Arsekic su tih godina bili kao 3 musketara. Mladi, visoki i vrlo druzeljubivi. Razlika medju njima je bila svega godinu-dve po starosti, tako da su sami za sebe cinili jedan tim, posebno u kosarci, igrali su i odbojku u naselju. Vrlo korektni.

Bralovic Dragan - Brale ( pokojni ) : Ljubimac i mladjih i starijih od sebe. Jedan od najdruzeljubivijih mladica tog vremena sa svim generacijam. Primer po svom izvrsnom mladalackom karakteru i sportski vrlo talentovan ( fudbal ). Obelezio jednu epohu - Vidi rubriku ‘Primerni’.

Bakic Stana : Dugi niz godina je radila u prehrambrenoj prodavnici. Vrlo simpaticna i fina zena, koja je uz to bila i komunikativna. Punaska i jaka zena, posebno je bila blagonaklona prema deci.

Dabic . . . . . . Daba : I tada svih tih godina i danas vrlo cesto je skretao na sebe paznju svojim duhovitim komentarima. Visok i pomalo nezgrapan, sto je se i uklapalu u njegov humoristicki stil. Simpatican i prostodusan covek.

Damnjanovic Milorad - Lauf, Kica ( pokojni ): Bio je vrlo popularan u naselju svojevremeno po izuzetno dobrom igranju kosarke. Toliko je imao sigurnu i meku ruku da je dobio i nadimak Kica, po cuvenom kosarkasu Partizana Draganu Kicanovicu. Pogadjao je sa svih pozicija. Vrlo druzeljubiv, vedrog duha i nasmejan. Kao mladic je tragicno i prerano izgubio zivot u saobracajnoj nesreci u Iraku, gde je bio na privremenom radu tokom 1980-ih. Takodje, igrao je uspesno i fudbal za FK ‘Lepusnica’ od osnivanja kluba. Sjajan drug i veliki laf !!

Dramicanin Milorad - Drama : Bio je gotovo fanaticki zaljubljen u fudbal i jedan od najvecih talenata u naselju kao dete i mladic. Cak je jedno vreme trenirao kao kadet u Zvezdi. Kasnije je i ostvario solidnu karijeru igrajuci za klubove beogradskih liga. Takodje je igrao izvrsno i kosarku u mladosti. Sportski vrlo svestran i talentovan.

Drobnjakovic Vladeta : Simpaticni brka koji nazalost ima jednu nogu kracu, zbog cega vidno hrama na tu stranu tokom hoda i upravo po takvom hodu moze se prepoznati na velikoj udaljenosti. Druzeljubiv i prostodusan covek..

Djokic Mara - Gluva Mara : Zena koja je imala problema sa sluhom, ali i sa opstim ophodjenjem sa drugima i koja je sama na sebi svojstven nacin pravila mnoge komicne scene tokom 20. veka. Davno, njen muz Leka je se obesio u prvoj sumici od naselja sa desne strane, ka zrenjaninskom putu i sumica je tada dobila ime po njemu - Lekina sumica.

Djordjevic Dragan - Djuza ( pokojni ) : Bio je simpatican po svojoj nezgrapnosti. Inace je bio vrlo dobrocudan, zuckaste kose i cesto sa osmehom na uvek pomalo preplanulom licu. Vrlo tih i miroljubiv.

Djuric Voja ( pokojni ) : Stari cika Voja je bio ‘zakon’ parkova i zelenih povrsina u Glogonjskom Ritu tokom 70-tih, kada je pod svojim budnim okom vodio racuna da deca ne gaze travu i ne unistavaju istu. Autoritet tadasnjim klincima, ali i veliki i odgovorni radnik koji je u to vreme dao veoma veliki doprinos na cuvanju svih zelenih povrsina, u cilju sveopsteg lepseg izgleda naselja. ( otac sledece dvojice )

Djuric Jova - Mesar ( pokojni ) : Bio je dugi niz godina stravstveni lovac, ali i veoma popularan u naselju kao mesar, jer je radio u prodavnici. Vrlo druzeljubiv i fin, voleo je decu i bio je uvek vedrog duha. Sin predhodnog.

Djuric Miodrag - Djuka : Bio je dugi niz godina popularan po igranju fudbala u PKB-u. Vazio je za izuzetno snaznog mladica, ali dobrocudnog i druzeljubivog. Takodje je bio i vrlo stravstveni lovac. Korpulentan. ( rodjeni mladji brat predhodnog )

. . . . . . . Milja : Tokom 80-ih radila je dugi niz godina u trafici, nakon otvaranja iste. Vrlo simpaticna i tiha zena, vedra i nadasve ljubazna.

Djordjevic Vidoje - Bobek ( pokojni ) : Siroti Bobek je svih tih davnih godina bio veoma siromasan i usamljen. Cesto je tumarao naseljem, a stanovnici su mu davali sta su imali, kako bi mu pomogli. Kad-kad su ga se deca i plasila kad bi ga videli, jer je bio cesto neobrijan i cudnih pogleda, ali bio je veoma pitom i nikada nikoga nije povredio. Znao je takodje jako lepo da crta, ali njegov stil zivota je bio takav kakav je bio, do kraja.

Djordjevic Vidoje - Varum ( pokojni ) : Simpaticni Varum je uvek bio omiljen u naselju jer je voleo puno da prica i pricao je veoma brzo, sa svojim hrapavim glasom, tako da je cesto bilo tesko da ga covek razume. Zbijao je i sale na svoj nacin gde god bi se zadesio, a svoju kapu ( partizansku titovku ) gotovo nikada nije skidao sa glave. Onizak i suvonjav.

. . . . . . . / . . . . . - Djida : On je dugi niz godina u to vreme bio sef prodavnice mesovite robe. Inace bio je iz Jabuckog Rita, susednog naselja. Vrlo simpatican, vedar, nasmejan i uvek spreman na salu, na bilo ciji racun.

Gadzaj Murat ( pokojni ) : Stari cika Murat je bio najstariji stanovnik naselja kada je preminuo tokom prve decenije 21. veka i ziveo je u njemu od njegovog nastanka, do svoje smrti. Po poreklu Albanac, divan i vredan covek, kao i mnogi drugi iz tih najstarijih generacija. Za njega se kaze da je cak tokom nastanka naselja jedno vreme ziveo u jednoj zemljanoj kuci.

Horvat Janca i Aca : Rodjena braca, po ocu Slovenci, vrlo druzeljubivi i simpaticni kao momci svojevremeno. Janca kao stariji je bio ozbiljniji, a Aca vragolastiji. Obojica su voleli i igrali fudbal, posebno Aca, koji je vazio za odlicnog fudbalera i igrao je aktivno za Lepusnicu.

Ikonic Milan + Toma + Mirko : Trojica brace koji su tokom 80-ih kao deca bili vrlo simpaticni, ali i nestasni, sto je cesto kod ostalih izazivalo dodatne simpatije. Sva trojica i danas zive u naselju, naravno kao odrasli. Imaju takodje i dve sestre.

Ilic Slobodanka - Cole : Dugi niz godina je radila u prehrambrenoj prodavnici. Vedra i raspolozena zena. Simpaticna i komunikativna.

Ilic Vera : Dugi niz godina tokom tog vremena je radila u obe prodavnice kao prodavacica. Visoka, crnka, lepuskasta i spremna uvek na salu i komunikaciju.

Ivanovic Radenko - Ciga : On je bio stravstveni lovac svojevremeno. Markantan covek koji je uvek voleo dobro drustvo i uzivao postovanje u njemu. Vrlo cesto je bio vidjan u naselju u punoj lovackoj opremi. Nije nikada pucao u karte i flasu, posebno ne punu.

Ivkovic Dusan, Nikola, Mita Koreja i Nenad : Jedna od retkih familija ciji su muski clanovi bili tako stravstveni pecarosi. Sa kolena na koleno, strast se prenosila na mladje. Svi korektni i dobrocudni.

Ivkovic Dragan - Pavza : Kao mladic jos tokom 70-ih cesto je zabavljao drustvo u starom parku sa svojom gitarom. Veoma korpulentan, sa frizurom ‘tarzankom’ otud i nadimak koji malo asocira na Tarzana. Igrao je sjajno i odbojku. Kasnije je dugi niz godina bio golman u FK ‘Lepusnica’. Veoma drag, druzeljubiv, sjajan drug. Igrao je aktivno i uspesno tokom mladosti folklor u KUD PKB.

Jelic Seki i Rajna : Oni su oduvek bili jedan od omiljenih bracnih parova u naselju, jer su nazalost oboje imali zdravstvenih ostecenja ( invaliditet ). Cika Sekiju je jedna noga znatno kracu i nadomestena sa specijalnom ortopedskom cipelom, koja ga u velikoj meri cini invalidom. Rajna je nazalost bila i ostala gluvo-nema bez moci govora. Naselje je uvek imalo dodatno razumevanja za njih. Predivni i dobrocudni ljudi, kao i njihova deca i unuci.

Jovanovic Vukasin : On je dugi niz godina bio poznat u naselju po stravstvenoj ljubavi prema pecanju i provodio je izuzetno dosta vremena na obliznjim kanalima i reci Tamis.

Jugovic Milomir ( pokojni ): On je dugi niz godina bio poznat po stravstvenoj ljubavi prema pecanju, ali i kao covek koji je sa dosta strpljenja ucio decu da pecaju i cesto ih vodio sa sobom na obliznje kanale. Bio je jako dobrocudan covek, koga su deca jako volela.

Kecman Milorad - Keca i Dusko - Fujka : Braca koji su obojica bili izvrsni kosarkasi u naselju. Vrlo cesto bi se cak i posvadjali u zaru igre kada su igrali u suparnickim ekipama. Vrlo druzeljubivi i korektni. Milorad, kao stariji ozbiljniji, Dusko temperamentniji.

Kostic Vladan - Vlada ( pokojni ): On je bio jedan sjajan mladic, veoma vedrog duha, gotovo uvek nasmejan, visok, tanan, manekenske gradje, pravi muski lepotan, vrlo komunikativan i druzeljubiv. Preminuo je iznenada nakon teske bolesti kao mladic, tokom 1980-ih.

Kaplanovic Sava : Visok, korpulentan i snazan u mladosti, veoma dobronameran i korektan. Bio je odlican fudbaler i kasnije igrao aktivno jedno vreme za FK Lepusnica.Bio je takodje pazljiv i blagonaklon prema mladjima i deci.

Lazovic Zoran - Praja, Mece : Bio je jedan od najboljih kosarkasa tih godina u naselju, otuda i nadimak Praja, po poznatoj tadasnjoj legendi Partizana Dalipagicu. Imao je sjajan sut i bio je gotovo nezaustavljiv. Dobrocudan i druzeljubiv, kasnije je zbog viska kilograma dobio i drugi nadimak - Mece.

Lukac Dragomir - Frnja i Radomir : Braca blizanci koji su dugi niz godina takodje bili i ostali vrlo popularni po svoj strasti prema pecanju, koju i dan-danas upraznjuju. Suvonjavi i nisu nikada bili neprijatelji dobroj casici, ali ne praznoj, posebno Dragomir. Od uvek vrlo druzeljubivi i rado vidjeni u svakom drustvu. Vrlo duhoviti i sjajni drugari. Dragomir i danas zivi u Glogonjskom kao penzioner, jer ga je od uvek izuzetno voleo, a njegov brat u Padinskoj skeli.

Lukovic Dragan - Selja, Medzik : Tih 70-ih i 80-ih bio je veliki saljivdzija medju mladima, uvek spreman na salu. Igrao je sjajno i kosarku, otud i njegov drugi nadimak. Vrlo vedar, vrlo dobrocudan, sjajan drug i komunikativan.

Matic Zivko ( pokojni ) : Suvonjav i prodornog pogleda, uvek je izazivao saosecanje kod stanovnika naselja zbog svoje slabosti prema picu. Nije pravio probleme.

Markovic Srboljub - Srba : Odrastao u Padinskoj i nakon zenidbe se doselio 1980-ih u naselje. Stravstveni pecaros u naselju i dan danas. Vrlo komunikativan, druzeljubiv i suvonjavog izgleda. Danas je penzioner, a tokom radnog veka je radio u miliciji. Kao mladic vazio je za temperamentnog i vrlo snaznog mladica, iako je bio suvonjav.

Marinkovic Zoran - Mare : Bio je dobar kosarkas i jedan je od prvih iz tadasnjih mladjih generacija koji je tokom 80-ih otisao u inostranstvo ( Svajcarska ). Izvanredan drug, vedar, dobrocudan, rano ostao bez oca, odrastao sa majkom koja jos uvek zivi u naselju.

Milivojevic Srecko ( pokojni ) : On je dugi niz godina bio stravstveni lovac i zajedno sa ostalima je provodio dosta vremena u lovu. Visok i suvonjav covek, vedrog duha, druzeljubiv.

Milivojevic Brana : Ona je dugi niz godina radila kao konobarica u cuvenoj kafani koja je bila uz Dom kulture. Supruga predhodnog, vrlo niska i dobrocudna zena.

Milovic Branislav - Ribon : Plavokosi i vitki Ribon je tokom 80-ih kao mladic bio vrlo simpatican i druzeljubiv, uz to i sjajni aktivni fudbaler FK ‘Lepusnica’. Poredili su ga sa legendarnim Vladimirom Petrovicem - Pizonom, iz Zvezde, jer je bio sjajan tehnicar sa loptom. Duhovit i dobronameran i tolerantan.

Mitrovic Barica - Bara ( pokojna ) : Ona je takodje dugi niz godina radila u kafani kod Doma kulture. Bila je jako duhovita i otresita zena, starija u to vreme, tako da je bila kao majka vecini, te zbog toga je i bila autoritet istima. Vrlo draga i simpaticna zena.

Miljus Branko - Mafa : On je takodje dugi niz godina stravstveni pecaros do dana danasnjeg. U mladosi je bio takodje veoma dobar odbojkas u naselju. Visok, simpaticnog i dobronamernog lica. Vrlo duzeljubiv i vedrog duha. Nikad nije bio neprijatelj - pivu.

Minic Drago : Dugi niz godina je vozio popularni mini-bus i radnike na posao i nazad. Po mnogima je bio jedan od najboljih vozaca tog vremena. Cesto je vozio i druge ljude koji su cekali autobus za grad. Vrlo simpatican, nabijen i korektan covek.

Mladenovic Zoran - Marka : Dugi niz godina kao mladic je aktivno igrao rukomet za PKB. Bio je veliki entuzijasta tih godina. Simpaticn i dobrocudan.

Nesovic Milos - Mile Maruskinac ( pokojni ) : Nestasni decko svojevremeno. On je dugi niz godina bio poznat po svom temepramentu i eksplozivnosti. Nije libio da se potuce. Naravno, bio je i bekrija i celu svoju mladost, pa i kasnije je podario drustvu oko sebe i druzenju. Ziveo je do kraja zivota u naselju. Onizeg rasta i jace gradje.

Nikolic Dejan - Desica : On je dugi niz godina bio popularan po 3 stvari. Bio je veoma dobar odbojkas u naselju, a kasnije je postao veliki ljubitelj amaterskog biciklizma, a onda i ljubitelj rok/pop muzike. Jedan je od prvih u naselju imao trkacki bicikl i muzicki stub. Dok je ziveo u naselju bio je veoma druzeljubiv, nadasve tih i skroman, vrlo korpulentan, takav je i danas.

Poledica Dragan - Polka : Bio je u mladosti stravstveni pecaros, ali i dobar sportista u naselju. Jako simpatican i druzeljubiv sa svim generacijama. Dobrocudan i korektan i vrlo cesto sa osmehom na licu.

Pejcic Miroslav - Miki : Izuzetno fin i korektan mladic tokom 70-80-ih proslog veka. Miki je bio sjajan fudbaler - desno krilo, veliki drug, druzeljubiv i blage naravi. Omiljen medju mnogim generacijama.

Radicevic Milena : Dugi niz godina je radila u prehrambrenoj prodavnici. Vrlo simpaticna, predusretljiva i komunikativna. Uvek vedra i posebno pazljiva i naklonjena deci.

Rakic Blagomir- Blaza : Dugi niz godina je sa kolegom Dragom Minicem vozio popularni mini-bus i radnike na posao i nazad. Cesto je i on vozio i druge ljude koji su cekali autobus za grad. Vrlo simpatican, visok, tih i korektan covek.

Ristevski Dusko ( pokojni ) : Cika Dusko je bio poznat po svojoj pecaroskoj strasti. Bio je vrlo suvonjave i krhke gradje, ali je na pecanju provodio vreme kad-kad i svakodnevno. Vrlo tih i dobrocudan covek, koji se nije odvajao od svoje bicikle, sa kojom je uvek i isao na pecanje.

Ristevski Zoran - Cvarak ( pokojni ) : Tokom detinjstva je bio vrlo simpatican i omiljen u naselju, jer je bio veoma sitan i veoma nizak, otuda i nadimak. Svi su imali razumevanje prema njemu, ali je kad-kad nepravedno bio predmet zadirkivanja. Simpatican, druzeljubiv, uvek vedrog duha. Preminuo prerano, u 49g zivota.

Ristic Menka : Dugi niz godina je radila u prehrambrenoj prodavnici tokom 1980ih proslog veka. Bila je dugo jedna od najmladjih u njoj. Smirena, simpaticna i vredna.

Rogulja Dragan ( pokojni ) : Bio je stravstveni lovac i covek koji je prvi kupio i vozio tadasnjeg popularnog Ficu ( Zastava 750 ). Lov mu je bio izuzetna strast, a njegov pas Bolta je bio takodje popularan ( Irski crno beli seter ). Visok, tih i dobrocudan covek.

Sijak Marko ( pokojni ) : Cika Marko je nazalost imao poremecenu kicmu i usled bolesti je imao malu grbu na ledjima. I pored toga ziveo je normalnim zivotom, jedino je bio vrlo nizak usled tog problema. Vrlo simpatican i dobrocudan covek.

Sijak Tanja : Jos jedna divna zena koja je pripadala ekipi zaposlenih u glavnoj prehrambrenoj prodavnici tokom 1970-80ih proslog veka. Sjajna zena, simpaticna i vedra i uvek spremna na salu, takodje vredna i kolegijalna.

Sijakovic Mladenka : Oniza i vrlo simpaticna kao dete i devojka kasnije. Tiha i skromna. Tokom 90-ih nakon udaje odlazi u Ameriku, gde i danas zivi sa svojom porodicom.

Stefanovic Zvonko - Zale i Dragan - Cakan ( pokojni ) : Predivna rodjena braca, koja su dugi niz godina bili vrlo atraktivni, visoki i zgodni momci. Zvonko je bio stravstveni pecaros, a Dragan je igrao veoma dobro fudbal. Obojica su bili izvrsni odbojkasi i bez njih dvojice je igranje odbojke na starom odbojkaskom terenu u centralnom parku bilo tada nezamislivo. Izuzetno pristojni kao momci u naselju i kasnije kao porodicni ljudi. Nazalost, obojica su kasnije umrli u relativno kratkom periodu, prilicno mladi, od nasledne bolesti.

Stojanovic Radoslav - Rade Dzambas ( pokojni ) : Nestasni decko svojevremeno. On je dugi niz godina bio poznat po svom temepramentu i eksplozivnost. Nije libio da se potuce. Bio je pravi bekrija i uz karte je najveci deo svoje mladosti i kasnije podario drustvu oko sebe. Bio je prilicno visok i jake gradje.

Stosevski Carli + Zoran ( pokojni ) + Dragan : Stravstveni golubari tokom 80-ih proslog veka. Rodjena braca. Pasija, koju je danas nastavio njihov najmladji brat Dragan - Gace. Carli je bio krupan i vispren, pomalo magupast, ali dobrocudan. Zoran je bio vise tih i povuceniji, pre smrti dugi niz godina bubrezni bolesnik.

Stosevski Jovica - Joca : Nestasno dete svojevremeno tokom 70-ih / 80-ih proslog veka. On je dugi niz godina bio poznat po svojim nestaslucima u naselju. Bio je jako temperamentan i neobuzdan, poput malog arambase. Kad-kad bi se zaboravio i uzeo nesta sto nije njegovo. Kasnije se smirio i postao ozbiljan porodicni covek, a njegovi nestasluci su ostali da se pamte do dana danasnjeg.

Tanaskovic Zvezdan : Dok je ziveo u naselju, kao dete je bio vrlo simpatican i lepuskast. Specificno i simpaticno je izgovarao slovo ‘S’ kao dete, malo je suskao. Kasnije kao mladic bio je vrlo dobar drug i korektan. Kratko vreme je bio milicioner. Tokom 90-ih odlazi u Italiju.

Todorovic Milan - Mige : Bio je bez ikakve konkurencije svih tih godina najveci ljubitelj pasa, sto mu je ostala velika pasija i po odlasku iz naselja. Shodno tome imao je i izuzetno veliko znanje o psima. Vrlo dobronameran i korektan. Intiligentan i druzeljubiv.

Todorovic Gordana i Ljiljana : Rodjene sestre predhodnog. Pored sjajnog obrazovanja i vedrine, tokom 90-ih nakon udaje, starija Gordana odlazi u Kanadu, a mladja Ljijana u USA.

Tosic Aca : Tokom 70-ih bio je vrlo nestasan i vragolast. Kasnije kao mladic nije bas mrzeo karte, ali je zato zavoleo fotoaparat i dugi niz godina bio sastavni deo svih vecih proslava u naselju, gde je fotografisanjem zaradjivao dodatni prihod. Druzeljubiv i uvek . . elegantan.

Tosic Vesna : Tokom tih godina kao devojka je bila jako simpaticna i vedra. Onizeg rasta, komunikativna i uvek sjajna u skoli. Tokom 90-ih nakon udaje odlazi za Svedsku, gde i danas zivi.

Tuba Pavle ( pokojni ) : Takodje ‘zakon’ u naselju, ali i na cuvanju poslovnog dela naselja, tzv. ‘vatrogasac’, kako se 70-tih i 80-tih zvalo obezbedjenje. Veoma markantan i popularan u naselju, sa svojim brkovima i gustim obrvama. Mnogo cesce je vidjan u uniformi i van radnog vremena nego u civilnom odelu, jer ju je jednostavno voleo.

. . . . . . . Milena ( Sveletova ) : Takodje je dugi niz godina tada radila u prehrambrenoj prodavnici. Vredna i simpaticna zena, vrlo komunikativna i vedra.

Veskovic Voja : Takodje stravstveni lovac i dosta vremena je provodio u lovu. Krupan i vrlo dobrocudan i dobronameran covek. Uvek sa brkovima.

Vjetrovic Desimir - Dele : Stariji brat Miroslava ( bivseg fudbalera Bundes lige ). Tezio je da se razvija u mnogim pravcima i uspevao je tada i kasnije onoliko koliko su bile njegove licne mogucnosti. Svojevremeno solidan sportista-rekreativac u naselju.

Zivanovic Lime ( pokojni ) : Tokom 70-tih, zajedno sa cika Vojom, bio je drugi ‘policajac’ zelenih povrsina i takodje je svojim autoritetom dao veliki doprinos na ocuvanju istih i lepsem izgledu naselja u to vreme. Omaleni cika Lime sa vrlo simpaticnim ‘meksikanskim’ licem i brkovima je nazalost imao i hendikep poptuno ukocene leve noge.

Zivic Dragan - Pirke : Tokom 70-tih je bio DJ u diskoteci, miran, tih i simpatican sa kovrdzavom kosom i malo tamnije puti. Voleo je tada izuzetno rok i pop muziku. Posedovao je prilicno veliku kolekciju tadasnjih ( vinil ) ploca, jer tada nije bilo CD-ova i ploce su se ( pustale ) svirale na gramofonima.

 

.................................nastavice se........

 

Imajte razumevanja da sajt ne moze da se seti svih ljudi koji zasluzuju da budu spomenuti u ovoj rubrici, pomognite !! Oni koji nedostaju nisu izostavljeni namerno, vec zbog predhodno spomenutog !!

Ova rubrika ce se i dalje dopunjavati postepeno i takodje na osnovu Vasih predloga i sugestija. Kada predlazete, napisite puno ime i prezime + nadimak kandidata, kao i kratak opis.                                                                                                                          

Zanimljivi ljudi

Dragomir Lukac - Frnja

Kroz istoriju naselja uvek je bilo i bice ljudi koji su na neki poseban nacin simpaticni, zanimljivi, nestasni ili sa posebnim karakternim osobinama. Oni su sa svojim profilom bili poznati po naselju i skretali su paznju na sebe po nekim svojim specificnostima.

U principu, mnogi su u naselju tokom istorije bili zanimljivi, simpaticni ili nestasni na neki nacin i jako je tesko napraviti selekciju, pa se ovde spominju oni koji su za nijansu ili dve bili ispoljeniji, po nekim svojim specificnim osobenostima.

Molimo pomognite i posaljite imena ljudi za koje smatrate da zasluzuju da budu dopisani i spomenuti u ovoj rubrici . . lista je otvorena . .

Imajte razumevanja da sajt ne moze da se seti svih ljudi koji zasluzuju da budu spomenuti u ovoj rubrici, pomognite !! Oni koji nedostaju nisu izostavljeni namerno, vec zbog predhodno spomenutog !! Za razliku od drugih rubrika / lista, gde su pravila prilicno precizna i jasna, ova rubrika se zasniva na nijansalnim razlikama medju ljudima !!