Posebno Uspesni Ljudi

Radisav Milenkovic - Crvenac

Bivsi Generalni Direktor Imleka i Zamenik Gener.Direktora PKB

                                                                             Posebno uspesni ljudi

Imena su poredjana po abecednom redu prezimena. Na listi se trenutno nalazi 21 ime. Lista nije konacna . . upisivanje u toku . . .

 

Bojovic Rodoljub ( Izuzetno dostignuce u biznisu ) ( Privatni Biznismen )

Tokom 1990-tih, nakon dugi niz godina provedenih na fizickim poslovima transporta u Imleku, zapocinje licni biznis i postize izuzetne rezultate. Vrlo tih, skroman i vredan svojevremeno i kasnije sa munjevitim usponom u svom biznisu, prijatno je iznenadio mnoge. Sjajan drug.

Dr Damljanovic Goran ( Vanserijska Dostignuca u profesiji + Naucni radovi ) ( Doktor Astronomskih Nauka )

Sa svojim vrhunskim obrazovanjem i naucnim doprinosom nasoj srpskoj, ali i svetskoj astronomiji, fascinantan uzor svim mladjim generacijama, po vrhunskim licnim dostignucima, koja se i dalje uvecavaju, jer je aktivan. Clan svetskih medjunarodnih atronomskih asocijacija. NAJOBRAZOVANIJI ZIVI ( bivsi ) Glogonjcanin danas.

Takodje sjajan i uspesan sportista u mladosti ( nosilac crnog pojasa u karateu ).

Ivkovic Dragan - Prle ( Izuzetno dostignuce u folkloru ) ( Prvi ansambl PKB-a )

Tokom 1970-tih i 1980-ih, igrao je u prvom ansamblu PKB-a folklor. Bio je sjajan na nastupima i vrlo predan ovoj pasiji. PKB je u to vreme bio vrlo cenjeni ansambl. Vrlo tih i korektan.

Ivkovic Dragoslav - Pavza ( Izuzetno dostignuce u folkloru ) ( Prvi ansambl PKB-a )

Tokom 1970-tih i 1980-ih, igrao je u prvom ansamblu PKB-a folklor. Bio je sjajan na nastupima i vrlo predan ovoj pasiji. Vrlo korpulentan delija svojevremeno, veoma druzeljubiv i pazljiv drug, uz to svirao je i gitaru cesto za drustvo u parku. Odlican odbojkas u naselju. Brat predhodnog.

Janjic Zoran - Koki ( Izuzetno dostignuce u folkloru ) ( Prvi ansambl PKB-a )

Tokom 1970-tih i 1980-ih, igrao je u prvom ansamblu PKB-a folklor. Bio je sjajan na nastupima i vrlo posvecen folkloru. Korpulentan i vrlo dobrocudan.

Dr Lazarevic Milorad ( pokojni ) ( Vanserijska Dostignuca u profesiji ) ( Strucni i Naucni savetnik u PKB-u - Doktor Poljoprivrednih Nauka )

Sa svojim vrhunskim obrazovanjem i naucnim doprinosom PKB-u i sire, fascinantan primer svim mladjim generacijama po svojim top vrhunskim licnim dostignucima za zivota.

Veoma cenjen na visokim funkcijama kao strucnjak u vrhu PKB-a i kao covek medju kolegama i sugradjanima u naselju. Bio je tip intelektualca koji je svojom pojavom i likom zaista zracio intiligencijom. Tih, skroman i korpulentan, ali i svojevremeno veoma ambiciozan tako da je i doktorirao uz uporedni rad, sto mu je kasnije i donelo zasluzeno sjajnu karijeru na vrlo visokim funkcijama u PKB korporaciji tokom 20. veka.

Ljubojevic Stevan ( pokojni ) ( Izuzetno dostignuce u profesiji ) ( Bivsi Direktor u PKB-MTS-u )

Korpulentan Slavonac, covek sa dobrocudnom, ali i markantnom facom. Cesto impulsivan, ali uglavnom simpaticnog karaktera. Covek sa vrlo finim manirima i stilom. Borac za pravdu i istinske zivotne vrednosti. Vrlo druzeljubiv i uvek elegantan u oblacenju i drzanju. Takodje vrlo zabavan covek u drustvu, ali i kad-kad zustar, posebno tokom polemika.

Ljubojevic Dragan ( pokojni ) ( Izuzetno dostignuce u politickoj karijeri ) ( Diplomirani Inzenjer Poljoprivrede i Politicar )

Sin predhodnog. Sa svojim vanserijskim obrazovanjem i dostignucem u politickoj karijeri ( Visoki funkcioner Radikalne stranke. ), uzor mladjima po ostvarenjima. Po mnogima, prerana i iznenadna smrt u 33g. ga je prekinula u jos vecim dostignucima u politickoj karijeri.

Gaga ili Ljubek je u najranijoj mladosti bio povucen i miran sa licem dobrocudnog deteta. Vrlo vesto se isticao u pojedinim momentima i vremenom sticao samopouzdanje cime je kasnije gradio sopstveni karakter i vrlo uspesnu politicku karijeru. Omiljen u drustvu, posebno u svojoj generaciji.

Mihajlovic Radovan - Era ( Izuzetno dostignuce u biznisu ) ( Privatni Biznismen )

Tokom 1990-tih nakon kratke karijere u policiji, pocinje sopstveni biznis i munjevito ostvaruje veliki uspeh na polju istog, sto je cak u kontrasti sa njegovim mladalackim osobinama kada je bio manje-vise slican svojim vrsnjacima i nije nicim posebno nagovestavo nagli uspon.

Milenkovic Radisav ( Vanserijsko dostignuce u profesiji ) ( Bivsi Zamenik Generalnog Dir. PKB-a + Generalni Dir. ‘Imlek-a’ )

Sa svojim sjajnim vanserijskim dostignucem u licnoj profesiji, kao i mnogim aktivnostima, dao je vanserijski doprinos razvoju ‘Imlek-a’ i PKB-a u celini, kao i naselja. Fascinantan uzor svim mladjim generacijama. Ostavio je jedinstven i dubok trag u PKB regionu, pa i sire.

Covek koji je obelezio jednu celu epohu u razvoju ‘imlek-a’ i PKB-a u celini. Ime koje ce zauvek biti sinonim ‘Imlek-a’. Popularni ‘Crvenac’ iako omanjeg rasta i konstitucije bio je jedan od najmocnijih i najuticajnijih ljudi u PKB okolini, pa i mnogo sire. Vrlo postovan i cenjen od strane radnika i sugradjana, jer je uvek bio i ostao posvecen radnickoj klasi.

Milenkovic Avram ( Izuzetno dostignuce u profesiji ) ( Predsednik Izvrsnog Odbora Strane Kompanije )

Radio je tokom 1980-ih niz godina kao Profesor matematike, a kasnije kao izuzetno intiligentan kompjuterski programer. Tokom 21. veka, ranije zapocetu karijeru u PKB banci unapredjuje, te kasnije postaje Predsednik Izvrsnog Odbora jedne poznate strane kompanije. Jos uvek je aktivan i nova i vislja unapredjenja ovog sjajnog coveka, nece nikoga iznenaditi. Njegova poznata misao je : “Nikad me nije bilo sramota, kao što me ni danas nije sramota, da kažem da nešto ne znam . . ali znam vec sutra”. Bio je i ostao klasa !

Milovanovic Perisa ( Izuzetno Dostignuce na takmicenjima ) ( Visestruki prvak drzave u oranju - Visa Poljoprivredna Skola )

Sa svojim izuzetnim uspesima na takmicarskim poljima sirom zemlje u disciplini oranja, izuzetan primer mladjima.

Skroman i dobrocudan covek koji je se svojevremeno proslavio sa visestrukim zlatnim medaljama na takmicenjima oraca sirom zemlje i Beograda tokom 80-tih proslog veka. Takodje vrlo savestan na poslu u Glogonjskom Ritu gde je proveo ceo radni vek, gde i danas zivi kao penzioner. Istinski ponos radnika, posebno traktorista u naselju svojevremeno, upravo zbog popularne discipline u kojoj je bio neprikosnoveni i istinski Sampion dugi niz godina.

Mincic Dane ( Izuzetno Dostignuce u profesiji ) ( Direktor u Frikomu - Diplomirani Inzenjer Masinstva )

Sa svojim izuzetnim dostignucem u svojoj licnoj profesiji, sjajan uzor i primer ostalim mladjim generacijama. Vrlo cenjen i postovan strucnjak.

Visok, korpulentan i markantan lik svojevremeno, gotovo manekenske gradje. Vrlo ozbiljan i posvecen svom obrazovanju. Disciplinovan u svemu i naravno intiligentan, sto je i rezultiralo kasnije njegovom sjajnom karijerom. Zbog svoje ozbiljnosti nije cesto vidjan sa osmehom na licu, mada je bilo i takvih momenata, posebno na kosarkaskim duelima u naselju i van.

Mladjenovic Milan - Kepe ( Izuzetno dostignuce u folkloru i licnim funkcijama ) ( Prvi ansambl PKB-a / PKB Funkcije )

Tokom 1970-tih i 1980-ih, igrao je u prvom ansamblu PKB-a folklor. Kasnije je takodje vodio folklorne sekcije mladjih. Bio je Predsednik skupstine PKB korporacije, kao i sindikata. Kasnije u penziji je aktivan kao Predsednik ribolovnog drustva. Vrlo svestran i ceo svoj zivot provodi u vezi sa aktivnostima u PKB-u. Uvek korektan i veliki entuzijasta.

Nikolic Nikola - Pike ( Izuzetno dostignuce u folkloru ) ( Prvi ansambl PKB-a )

Tokom 1970-tih i 1980-ih, igrao je u prvom ansamblu PKB-a folklor. Bio je standardan na nastupima i vrlo posvecen folkloru. Onizeg rasta, vrlo dobrocudan i korektan. Takodje, pomogao je ovaj sajt sa starim fotografijama naselja koje je sacuvao njegov otac za zivota.

Stojanovic Stojan ( Vanserijsko dostignuce u profesiji ) ( Generalni Direktor ‘Mitro-Srema’ )

Oduvek primer mladjim generacijama.

Fenomenalni i uvek tihi Cole je oduvek plenio pozitivnostima jos svojevremeno svojim aktivnostima u naselju tokom 80-ih, a kasnije nakon zavrsetka Ekonomskog fakulteta uspesno je gradio svoju karijeru na odgovornim funkcijama u PKB-u. Nakon PKB-a, postao je Generalni direktor kompanije ‘Mitro-Srem’ u Sremskoj Mitrovici. Zivi u Beogradu.

Tasic Dragisa - Gile ( Izuzetno dostignuce u sportu ) ( Fudbaler )

Sjajni i vrlo simpaticni Gile ili Gike, kako su ga zvali, je po mnogima svojevremeno tokom 80-tih godina proslog veka bio mali Kralj beogradskih liga, kada je zario i palio u dresu FK Palilulca iz Krnjace. Po mnogima, bio je bolji i perspektivniji fudbaler od mnogih koji su na ovaj ili onaj nacin igrali u visim rangovima. Markantan po svojim brkovima i jace gradje.

Todorovic Dragan - Zvakac ( Vanserijsko dostignuce u muzickoj karijeri ) ( Muzicar - Profesionalni Harmonikas )

Sa svojim vanserijskim uspehom na polju muzike ( 4 puta prva harmonika drzave ) i nastupima u TV orkestrima, sjajan uzor mladjim generacijama.

Od detinjstva je bio vrlo simpaticno dete, jer je bio sitan i sa vrlo simpaticnim osmehom. Kao dete je pokazao veliki talenat za muziku i odusevljavao okolinu svojim razvojem na tom polju, a kasnije postigao sjajne rezultate na mnogim nacionalnim takmicenjima. Potom je bio clan i TV orkestara, sa mnogim nastupima na raznim televizijskim kanalima, a onda je osnovao svoj licni orkestar sa kojim danas nastupa u zemlji i inostranstvu.

Todorovic - Sudetic Ljiljana ( Vanserijsko dostignuce u profesiji - Psiholog u Haskom tribunalu ) ( Diplomirani Psiholog - American Webster University )

Sa svojim vanserijskim licnim obrazovanjem u inostranstvu i veoma uspesnim radom u svojoj profesiji ( Tribunal u Hagu ( Holandija ) - Psiholog za svedoke odbrane i tuzilastva ), uzor mladjim generacijama. U zavrsnoj je fazi magistrature.

Vrlo aktivna i ambiciozna na mnogim poljima tokom mladosti. Uvek u akciji. Vrlo druzeljubiva i konstruktivna u svakoj komunikaciji. Istrajna i uporna, gotovo neumorna. Kulminaciju dozivljava udajom i odlaskom u Ameriku, a kasnije i vrlo visokim obrazovanjem i uspesnom internacionalnom poslovnom karijerom u spomenutoj instituciji.

Vjetrovic Miroslav ( Vanserijsko dostignuce u sportu i profesiji ) ( Bivsi Fudbaler Bundes lige ( FC Hanover 96 ) + Sportski i TV novinar i skaut )

Sa svojim vanserijskim dostignucem u sportu i profesiji, sjajan sportski uzor mladjima. Teska povreda tokom igranja ga prekinula u jos vecim igrackim dometima. Fantastican sportski uspeh, imajuci u vidu gde je odrastao i kako se razvijala njegova sportska karijera.

Jos kao dete je na livadicama Glogonjskog Rita skrenuo paznju na sebe u okolini i potom tokom 80-tih proslog veka, pocinje treniranje i igranje u FK ‘Palilulcu’ iz Krnjace, a kasnije i FK ‘Obilicu’. Kulminaciju dozivljava odlaskom u Nemacku i igranjem u Bundes ligi. Nakon svoje igracke karijere, bio je sportski i TV novinar, a potom postaje i skaut Liverpula, kao i fudbalski menadzer u Srbiji.

Vucic Mile - Dzin ( pokojni ) ( Izuzetno dostignuce u profesiji ) ( Bivsi Direktor u PKB-MTS-u )

Sa svojim izuzetnim dostignucem u profesiji uzor mladjim generacijama. Tokom mladosti i kasnije vrlo popularan u naselju takodje zbog svoje korpulentnosti, od koje i potice nadimak.

Vrlo markantan covek, posebno zbog svoje korpulentnosti i specificnog hoda velikog coveka. Druzeljubiv i kasnije ambiciozan i uspesan u svojoj poslovnoj karijeri. Po mnogo cemu specifican svojevremeno u naselju i okolini. Dobrocudan i komunikativan, posedovao je dozu autoritativnog stila i izrazenu duhovitost, kao i ociglednu fizicku snagu.

.

.......................................................

........................................................itd . . itd . . nastavice se . .

Lista ce se postepeno dopunjavati uz Vasu pomoc. Molimo, saljite imena svih ljudi za koje smatrate da zasluzuju da budu ovde ( predhodno uvek proverite da li su ti kandidati vec spomenuti ).

 

                                                                                                                                        

 

U naselju su kroz istoriju odrasli mnogi ljudi koji su se pre ili kasnije tokom zivota istakli sa svojim izuzetnim licnim i uspesnim poslovnim, politickim, sportskim ili umetnickim karijerama u zemlji ili inostranstvu i time daju ili su dali fascinantan primer mladjima u naselju da streme vrhunskim ostvarenjima i uspesima u licnim karijerama . . bez kompleksa sto odrastaju ili zive u malom Glogonjskom Ritu.

Molimo pomognite i posaljite imena ljudi za koje smatrate da zasluzuju da budu dopisani i spomenuti u ovoj rubrici . . lista je otvorena . .