Susret generacije 1963. . . posle 35g.

23. Decembar 2013.

 

Znamo vec odavno moto ovog web sajta . . novo se stvara, a staro ne sme da se zaboravlja !

Ovu legendarnu izreku su pripadnici skolske generacije 1963. iz Glogonjskog Rita potvrdili svojom drugarskom ljubavlju koja nije potamnela cak ni posle 35g, svojim PRVIM zajednickim zvanicnim okupljanjem posle . . . 35g.

Ahhh, nekada smo bili prvaci, a danas 50-to godisnjaci. Ma, godine nisu bitne, bitna je drugarska ljubav i postovanje koje je ostalo u svima nama, jer gotovo SVI smo bili ponovo, jedno naspram drugog, jedno uz drugo, jedno iza drugog, kao nekada u klupama osnovne skole u Glogonjskom Ritu, a potom u OS ‘Olga Petrov’ u Padinskoj Skeli sa skolskim drugarima iz drugih PKB naselja.

Pa dobro, bila je tu po nama i po koja seda i po neka bora, ali nadasve bila su sa nama nasa secanja na predivno detinjstvo i skolske dane koje smo bezbrizno ziveli u naselju i okolini, sada vec dalekih 1970-tih. U svakom nasem pogledu uvidjao se odsjaj nase radosti i srece, jer smo ponovo, kao nekada bili . . ZAJEDNO !

Zivot nas je odveo na mnoge strane, nekoga blize, nekoga dalje ( Borca / Greda, Sremcica, Krnjaca, Padinska Skela, Surcin, Kovilovo, Lazarevac, Beograd, London ), ali veceras su popadali svi kilometri pred nasom zeljom da ponovo zagrlimo jedno drugo i da ponovo budemo SVI KAO JEDAN . . i . . BILI SMO . . zbog laksih bolesti sa nama nije bilo samo troje nasih drugara i nazalost nas Zoran Ristevski - Cvare koji je u medjuvremenu preminuo nesrecnim slucajem i koga smo sa tugom spominjali.

Bili su tu : Ruzica Stajic, Radovan Urosevic, Suzana Mincic, Dejan Ljubojevic, Ljijana Bakic, Ivan Timotijevic, Milica Milutinovic, Goran Damljanovic, Miljka Jadzic, Goran Kostic, Zvezdana Ivkovic, Miroljub Sijakovic, Mira Nenezic, Misa Dramicanin, Gordana Lazic, Snezana Stojanovic, Dusko Djurovic, Dragan Stojanovic, Dragica Djurovic ( opravdano odsutni : Milorad Jovanovic, Dragan Stosevski i Vesna Jovanovski ). Svi navedeni su iz orginalne skolske generacije 1963. Glogonjski Rit - dame su napisane sa devojackim prezimenima.

Nasi specijalni gosti bili su nekoliko skolskih drugara ( 1963. ) iz okoline : Mileva Zotovic, Sladjana Stojanovic i Branko Angelovski ( Jabucki Rit ), kao i Rade Panajotov ( Vrbovski ) . . . . kojima se zahvaljujemo sto su se odazvali, pridruzili i ulepsali nas skup.

 

PS. Zelimo i nadamo se da ce ovaj nas generacijski skup posle 35g posluziti kao motiv da i druge starije generacije iz naselja organizuju skupove svojih skolskih generacija pre ili kasnije, toplo Vam preporucujemo, jer . . novo se stvara, a staro se nikada ne zaboravlja !

Posaljite Vasu zajednicku fotografiju sa Vaseg generacijskog skupa i objavicemo ovde na sajtu.

Ivan Timotijevic