Glogonjski Rit Forever . . Da . . Glogonjski Rit Zauvek . . Uz malo volje ova ideja i misija mogu lako da se ostvare, prenoseci se sa generacija na generacije. Verujuci u to, odlucio sam da napravim prve korake na putu te vecnosti, dizajnirajuci ovaj web sajt o Glogonjskom Ritu, cije je PRVO izdanje objavljeno na internetu ranog jutra 1. Juna 2008g . . tacno u . . 7h 23min . . iz Londona . .                                                                                                        

O Sajtu

Ambicija sajta je da bude cuvar / arhiva istorije, javno glasilo i webTV naselja, za opstu dobrobit istog !  

 

Jednog dana kada se umorim ili ko zna sta, zelja mi je da neko mladji nastavi ovu zapocetu misiju ( odrzavanje ovog sajta ili osnivanje sledeceg kao kontinuitet ovog ) i da moj, Vas i nas Glogonjski Rit zauvek ima svoj web sajt na internetu, jer . . u nasim zivotima uvek tu i tamo nesto novo stvaramo, ali staro, staro nikada ne smemo da zaboravljamo . . .                                                                

PS. Mali i nestasni pas Zucko ( gore ) je maskota ovog sajta !                                            

                                                                                                                                     1.06.2008.- Ivan Timotijevic - Osnivac Sajta

 

4. Mart 2014g - Osnivanjem G-WebTV-a na danasnji dan, ovaj web sajt je ispunio i svoju poslednju ambiciju iz gornjeg niza, cime je tako zaokruzio svoj ranije zacrtani razvojni put i ciljeve, te u potpunosti postao zvanicni cuvar istorije, javno glasilo i WebTV naselja.

Nadam se da cemo tokom vremena sto vise popuniti i liste sa imenima generacija / ljudi, uz Vasu saradnju i pomoc. Hvala !

 

                                                                                                                                                     7.03.2014. - Ivan Timotijevic

Ovaj web sajt je nezavisna prezentacija i publikacija o naselju, zapoceta autorski od strane osnivaca, opste prihvacen, razvijajuci se kasnije i uz pomoc stanovnika, za dobrobit istoga i zvanicno je prvi u istoriji Glogonjskog Rita i okolnih PKB naselja. Ovaj web sajt je i prva celovitija istoriografska publikacija o istoriji / razvoju naselja. Jedan od glavnih ciljeva sajta je da zauvek cuva sto vise imena ljudi koji su ziveli u njemu ili zive danas, kao i sto vise imena nasih dragih preminulih stanovnika, iz blize i dalje proslosti.

STOGA JE ZADATAK OVOG SAJTA VEOMA SLOZEN I VELIKI, JER SE RADI O OGROMNOJ KOLICINI PODATAKA I IMENA, IZ VISEDECENIJSKE ISTORIJE NASELJA, PA VAS MOLIM ZA STRPLJENJE I VASU POMOC, KAKO BI SE STO VISE PODATAKA I IMENA PRIKUPILO / SORTIRALO. HVALA VAM !