Gospodja Jozica Gombosi Hartman ( de- vojacko Zrim ) je posetila 29. Aprila 2012g. svoj rodni Glogonjski Rit prvi put nakon 45 godina, tj od 1967g kada je se odselila kao devojcica sa porodicom.

Iako vec  nekoliko  decenija  zivi  u Sloveniji  ( Murska Sobota ), Jozica nije zaboravila gde je rodjena i gde je provela najraniji deo svog detinjstva. Da, rodjena je bas u Glogonjskom Ritu, tacnije u jednoj kuci preko pruge 1955g koja jos uvek postoji i koju je takodje poseti- la ovom prilikom.

Nakon sto je slucajno otkrila ovaj web sajt u njoj se probudila emocija i secanje na njen pocetak zivota i najranije detinjstvo koje je provela u naselju i pozelela da ga poseti ponovo i prvi put nakon 45g. Stupila je u kontakt sa osnivacem i urednikom ovog sajta kome je bilo zadovoljstvo i cast da licno sa svojim roditeljima ugosti gospodju Jozicu, njenog supruga i prijatelje. U divnim trenuci- ma druzenja navirale su uspomene sa setom iz tih davnih vremena, kojih se Jozica i dalje seca.

Ovaj web sajt je ponosan sto je svojim postojanjem podstakao ovu divnu zenu da vodjena svojim emocijama prema naselju poseti isto nakon toliko godina i u znak po- stovanja prema ovom njenom fascinantnom gestu . . ostavlja trajno ovu specijalnu reportazu na sajtu, kao izuzetan primer.

Hvala gospodji Jozici na poseti naselju i nadamo se da je provela prijatne trenutke. Zelimo joj sve najbolje i da nam ponovo dodje u goste.

Svako od starijih ko se seti gospodje Jo- zice, molimo da se javi ovom sajtu.

Napominjemo, njeno devojacko ime i prezime je JOZICA ZRIM i pohadjala je 5. i 6. razred sa skolskom generacijom 1954 dece iz naselja, u Tovilistu i Padinskoj Skeli ( slika levo ).

U rodnom Glogonjskom Ritu posle 45g.

Fascinantna poseta naselju bivse Glogonjcanke, podstaknuta ovim web sajtom

Zajednicka skolska fotografija iz 1967g tadasnjih devojcica sa uciteljicom Verom Dautovic. Jozica stoji prva sa desne strane, u belom kompletu.

3. Maj 2012.

Dragi Ivane,

Bilo je jako lepo, a sve sto je lepo brzo prodje. Bilo nam je svima ugodno u Glogonjskom Ritu, kao i u druzenju sa Vama i Vasima roditeljima, jer ste divni ljudi. Vasi roditelji mogu biti ponosni na Vas, jer ste stvarno covek sa osecanjima, ra- zumevanjem i postovanjem.

Jako mi se dopala Vasa ideja u vezi sa ovom reportazom ( rubrikom ) . . Hvala Vam !

Puno pozdrava svima,

Jozica Gombosi Hartman

. . sudbina je tako htela . .