. . jedan covek . . jedna kamera . . jedna planeta . .

Autor projekta : Ivan Timotijevic

Planeta Gradova je zivotni profesionalni i stvaralacki projekat osnivaca ovog sajta, tokom kojeg potpuno samostalno i profesionalno : snima, tehnicki / kreativno obradjuje i voditeljski prezentuje mnoge gradove Evrope i Sveta tokom bajkovitih i carobnih putopisnih reportaza. Autor je odlucio da upravo na ovom sajtu PRVI PUT javno prikaze ovaj projekat na internetu, u cast lansiranja Glogonjskog WebTV-a na ovom sajtu.

Autor putuje . . da bi snimao ! Ovaj kolosalni projekat do sada sadrzi 25 gradova Evrope koje mozete gledati UZIVO ovde, a autor se nada da ce snimanje nastaviti kasnije i na drugim kontinentima Sveta i tako jos vise obogatiti ovaj svoj istinski zivotni opus sa kamerom !!

PS. Ovo su tzv. demo verzije i obradjene su ( montirane ) specijalno za ovaj web sajt, ali bez autorovog teksta u pozadini ( naracije ), vec samo sa laganom muzikom. Pune verzije koje ce biti u proseku 20-30min po gradu, bice obradjene i sa autorovim licnim tekstom / naracijom, ali nece biti na internetu. London je ovde izostavljen i mozete ga gledati u zasebnoj zabavnoj rubrici Londoniva

Molimo Vas . . udahnite duboko . . vezite pojas . . polecemo . . uzivajte . . SRECAN PUT . . .

Ako i kada projekat bude nastavljen, novi gradovi ce biti dodati, o cemu cete biti obavesteni. London mozete gledati u rubrici Londoniva takodje putem mnogih zanimljivih i atraktivnih video / Tv priloga.

Hvala na Vasoj paznji i gledanju

Amsterdam ( Holandija ) - Grad kanala. Grad bicikli. Grad tramvaja. Amsterdam je dugi niz bisera, svaki kanal jedan biser, svaki bicikl jedan biser, svaki tramvaj jedan biser, koji zajedno cine jednu predivnu gradsku ogrlicu. 

Andrac ( Spanija ) - Gradic na ostrvu Majorka, tacnije luka, ali ne za velike brodove, vec za jahte mnogih evropskih bogatasa, koji su upravo ovde pronasli svoje steciste, zbog lepote, ali i skrivenosti ovog divnog dzet-set kutka.

Barselona ( Spanija ) - Cuveni glavni grad Katalonije, spanske pokrajine. Grad satkan od mnogih vibracija : arhitektura, buka, umetnost, guzva i naravno ponosa grada, sportskog drustva i fudbalskog kluba Barselona.

Bormut ( Engleska ) - Popularno nazvan i engleski Monako. Nalazi se na jugu Britanije i svojom elegantnoscu i atmosferom zaista podseca ili bar malo, na cuveni Monako. Kao i u svim drugim britanskim morskim gradovima, more je podesno za kupanje samo na visljim temperaturama tokom leta.

Brisel ( Belgija ) - Glavni grad Belgije, ali i Evropske Unije, gde je sediste najvaznijih institucija EU. Klasican evropski kontinentalni grad sa pojedinim atrakcijama, koje nisu tako daleko od centra grada, kao cudesan muzej Atomik.

Briz ( Belgija ) - Gradic koji podseca na Amsterdam, zbog svojih romanticnih kanala i koji je lep cak i po kisi. Njegovu romantiku upotpunjuje topot konjske zaprege koja sluzi za turisticko razgledanje grada.

Cirih ( Svajcarska ) - Kada bi Vas spustili u Cirih vezanih ociju i kada bi ugledali njegovo fascinantno i ogromno jezero, bili biste ubedjeni da ste negde na moru, a ne u zemlji koje nema more. Prolecna parada je posebna gradska atrakcija.

Edinburg ( Skotska ) - Glavni grad i dragulj Skotske, koji odise tradicionalnoscu i dugom istorijom. Gradski zamak je najveca atrakcija, odakle se pruza fantastican pogled na ceo grad, koji odise tipicnom britanskom atmosferom.

Estoril ( Portugalija ) - Verovali ili ne ovde je nastao lik Dzems Bonda, a kada se tome doda da to ima veze i sa nama Srbima, onda je za neverovati, ali je kazu tacno. Mali i simpatican gradic na obali atlantskog okeana.

Ibica ( Spanija ) - Tri kratke reci su sinonim ovog cuvenog svetskog gradica : Ah - Ah - Ah ! Pored svoje atrakcije, takodje je centar svetske muzicke klubske zabave. Istinski dragulj i dzet set destinacija. Raj !

Kaskais ( Portugalija ) - Mali gradic na krajnjem zapadu Evrope. Odmah iza njega se nalazi Kabo Da Roka - najzapadnija tacka Evrope, na obali Atlantskog okeana.

Kembridz ( Engleska ) - Uz Oksford gospodin obrazovanja u Engleskoj. Univerzitet koji je odavno stekao slavu preko svojih koledza, koji zajedno i cine Kembridzov univerzitet. Mir i vekovna zdanja koledza vracaju svakog posetioca u daleku proslost.

Kopenhagen ( Danska ) - Graciozni glavni grad Danske, sa mnogim zanimljivostima i specificnom atmosferom. Ukrasen je takodje sa mnostvo kanala, kao i sa decijim zabavnim parkom Tivoli, gde podjednako uzivaju i stariji.

Lisabon ( Portugalija ) - Glavni grad u kome dominiraju trotoari sa kockama, koji su rucno uradjeni, cesto u vidu mozaika. Prelep, predivan sa svojim tramvajima i zamkom, odakle se pruza fenomenalan pogled na ceo grad.

Malme ( Svedska ) - Mali, ali poznati gradic, kojeg sa Danskom, tacnije Kopenhagenom spaja najveci most u Evropi. Odise divnim mirom i tipicnom severnjackom atmosferom i skockanoscu. Idealan za tih i bezbrizan porodican zivot.

Milano ( Italija ) - Vecito u senci Rima, ovaj napoznatiji italijanski centar dizajna, opere, fudbala i mnogo sto-sta, odise svojim sarmom. Kada se svemu doda cuvena katedrala i prostrani Duomo trg, onda je prica kompletirana.

Minhen ( Nemacka ) - Predivan u svim svojim delovima, a svakako najpoznatiji po svom cuvenom festivalu piva ( Oktober Fest ), koji se tradicionalno odrzava svake godine, ali ne u Oktobru, vec zadnjeg vikenda Septembra.

Monako ( Knezevina ) - Cuveno svetsko dzet-set steciste i jos cuvenije kockarnice koje se nalaze u delu popularno nazvan Monte Karlo. Palata kraljevske porodice koja se nalazi na uzvisenju je posebna atrakcija, sa mnogim drugim u podnozju.

Nica i Azurna obala ( Francuska ) - Svetski cuvena Azurna obala koja fascinira svojom lepotom, ali jos vise svojom ogromnom duzinom. Nica je predivan grad sa mnogim kutcima koji izmamljuju uzdahe i privlaci svetski dzet-set.

Oksford ( Engleska ) - Jos jedan gospodin znanja Engleske, sa Kembridzom. Takodje i u njemu dominiraju vekovni koledzi koji skupa cine Oksfordov Univerzitet. Setnja Oksfordom je setnja vekovnom istorijom, u vecini njegovih delova i neznatno je stariji od Kembridza.

Palma De Majorka ( Spanija ) - Svetski brilijant na ostrvu Majorka i steciste dzet-seta. Palma odise atrakcijama iz svakog ugla i izmamljuje uzdahe. Zivopisna, pozudna i po mnogo cemu neodoljiva.

Pariz ( Francuska ) - Jedan od tri svetska velikana svih vremena, uz Njujork i London. Ovaj grad je prica za sebe, sa svojom monumentalnom istorijom, dostignucima i atrakcijama. Glavni grad svetske umetnosti i naravno romantike.

Peguera ( Spanija ) - Ovaj simpaticni gradic na ostrvu Majorka odise suptilnom lepotom i tipicnim morskim ambijentom ovog dela Sveta.

Portal Nous ( Spanija ) - Mali gradic na ostrvu Majorka koji je poznat po atrakciji nastupanja delfina, tokom atraktivnog i zabavnog dreserskog programa. Raj za decu.

G-WebTV

Kliknite na fotografiju i sacekajte da se video pojavi u novom Window-u sa YouTube-a - Odblokirajte Vas pop-up na kompjuteru u slucaju da se novi Window ne otvori.

G-WebTV