. . Glooogonjskiii batoooo . .

TV serija ‘Bela Ladja’ u Glogonjskom Ritu

Lepo ide sa lepim . . TV ekipa jedne od najpopularnijih TV serija u Srbiji, ‘Bela Ladja’, sa cuvenim junakom Sreckom Sojicem ( koga glumi maestralno Milan Gutovic - Lane, slika desno ), bora- vila je u Glogonjskom Ritu, gde su snimane mnogobrojne scene, 16 i 17. Aprila 2010g.

Glogonjski Rit je ponosan sto je tako postao deo ove serije, kao i na cinjenicu da je imao cast da ugosti, ali i saradjuje sa ekipom serije, jer su u scenama kao statisti nastupili i mnogi Glogonjcani. Moguce je da se ova saradnja nastavi u buducnosti . . a Glogonjski Rit postane Holivud Srbije, jer jos tokom 70-80-ih proslog veka u naselju su snimane scene pojedinih ratnih filmova i se- rija, najcesce na pruzi u donjem delu naselja.

Urednik sajta se specijalno u ime sajta i naselja zahvaljuje gospodinu Zoranu Petrovicu - Peri, jednom od autora serije, koji je licno poslao i orginalne fotografije sa snimanja na molbu sajta i nije mu bilo tesko, niti ispod casti, da uradi ovo za nase malo naselje i sajt, pored svojih mnogih obaveza . . primer sjajnog licnog i profesionalnog gesta . .

Zoran Petrovic - Pera

Snimanje scena je obavljeno kod pruznog prelaza, gde je zadnji ulaz u naselje, tacnije u farmu, kod spomenika. Scene demonstriranje radnika i blokade puta su emitovane u 67. epizodi. TV ekipa je bila smestena u skoli, u naselju.

PS. Kompletan deo ove epizode mozete videti uzivo na G-WebTV-u !

                                       TV ekipi serije ‘Bela Ladja’ zelimo jos puno uspeha u daljem snimanju